CYNISCH…

Feb 14

CYNISCH… door Dane Beerling
Eva Jinek, u weet wel van de rechtse omroep Wakker Nederland, uitte zich in de radiorubriek “Met het oog op morgen” nogal cynisch over de motieven van de partijleiders Cohen, Rutte en Roemer om voor hun bezoek aan een Sociale Werkplaats de nieuwsmedia uit te nodigen. Ging het om de situatie in de Sociale Werkplaats waarboven flinke bezuinigingswolken hangen of om de aandacht voor de PvdA, de VVD en de SP zélf?
Er worden regelmatig peilingen gehouden over de stand van het aantal zetels van het Partijentrio, en dan is het goed om in het nieuws aandacht te krijgen. De een om te pleiten vóór de bezuinigingen en op die wijze aan normaal werk helpen van hen die op Sociale Werkplaatsen zitten of komen te zitten, de ander weer tégen de bezuinigingen om ze daar hun plaatsen te laten behouden en zo te voorkomen dat ze, via de WW, een lager inkomen krijgen.  Er is heel veel om cynisch over de politiek te zijn. Maar nog méér reden voor cynisme is dat de nieuwsmedia als slippendrager massaal op de uitnodiging is ingegaan. Was Wakker Nederland er ook bij, mevrouw Jinek?

En als je toch bezig bent met reclame te maken voor je partij, zeg dan ook iets tegen die massaal aanwezige nieuwsmedia – of helemaal niets zoals Rutte – over de website van de PVV waarin de gehele gemeenschap van Poolse, Roemeense en Bulgaarse arbeiders in Holland wordt weggezet als louter overlastbezorgers. (Feitelijk gaat het om een handjevol, veel minder dan het aantal overlastbezorgers van Nederlandse afkomst).
“Zo’n website schaadt de goede naam van Nederland in het buitenland”, meent de ex-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot. Maar ‘de goede naam van Nederland’ zou pas echt worden geschaad als de PVV ook klachten over de de Poolse, Roemeense en Bulgaarse arbeiders uitbuitende Nederlandse werkgevers en hun verhuurders van armoedige verblijven zou inzamelen. Daar hoorde je Ben Bot niet over. Ik roep iedereen op om klachten over die uitbuiters en malafide verhuurders wèl in te brengen, bij de PVV, vooruit maar, en bij de andere politieke partijen of bij andere instanties zoals de ombudsman.

De Italiaanse partij Lega Norte, een partij met duidelijk extreemrechtse sympathieën, heeft de PVV-website voor het melden van klachten gekopieerd. De initiatiefnemer van Lega Norte is een (ideologische) vriend van de Noorse extreemrechtse massamoordenaar Anders Breivik. U weet dus in welk gezelschap u zich bevindt als u gebruikmaakt van de PVV-klachtenlijst.
Dat de aalgladde ‘marktkoopman’ Rutte weigert stelling te nemen tegen de PVV-klachtenlijst, verbaast me niks. Hij heeft mijn sympathie nooit gehad.


Leave a Reply

*