STROP

mei 19

STROP door Dane Beerling
Tofik Dibi meent dat hij zijn Groen Links op een moderne manier vooruit kan helpen. Hij is eigentijds en weet zijn verhaal op de juiste en originele manier naar voren te brengen. Nu geef ik om Jolande Sap ook niet zoveel. Om de partij Groen Links ook niks, maar zou Dibi mij kunnen overtuigen? Dat wordt erg lastig voor hem, gezien het feit dat ie niét origineel is. Het afdoen van zijn stropdas en die vervolgens op de grond gooien heeft ie gedjiplakt van Prins Claus, die daarmee destijds heel veel indruk maakte. Op Dibi’s prins Clauskopie werd behoorlijk meewarig gereageerd.
Ik herinner me dat tijdens zijn demonstratie prins Claus de gelegenheid aangreep om zijn intense liefde aan zijn vrouw Beatrix te verklaren. Ik verwachtte van Dibi dat ie dat ook zou doen aan Jolande, maar dat gebeurde niet. Later, ergens in een zaal, verstond hij zich demonstratief met zijn collega Tweede Kamerlid Ineke van Gent, Jolande keurde hij geen blik waardig.
Nu Jolande (en ook Femke) publiekelijk heeft verklaard dat Dibi móet mee kunnen doen aan de verkiezing van het lijsttrekkerschap van Groen Links, zegt Dibi: ‘Ik voel me door Jolande (en Femke) gesteund’.
Het stompzinnige idee van het in de Tweede Kamer door Jolande Sap uit het stopcontact trekken van de stekker bij wijze van voorbeeld voor Wilders, kwam van Tofik Dibi. Was dat het begin van het ondermijnen van Jolande Sap’s positie bij Groen Links? Die had nou juist ‘heel veel succes geboekt’ in het overleg dat leidde tot de Kunduz-coalitie.
Ik moet die Dibi niet.
Overigens was Groen Links de enige van de ‘linkse’ partijen die aan de Kunduz-coalitie bijdroeg en, volgens eigen zeggen, veel voor Groen Links binnenhaalde. Nee, geen linkse zaken, wel een paar groene. Nu was dat laatste helemaal geen prestatie, want alle politieke partijen hebben wel een groen blaadje in hun programma. Dat was dus kat in ‘t bakkie. Laten we alsjeblieft niet vergeten dat Groen Links met o.m. ex-communisten als lid, vooral toestond dat o.m. de BTW en de eigen bijdrage in de zorg worden verhoogd en het ontslag van werknemers ‘versoepeld’.
Het zich links noemen door Groen Links is zo langzamerhand een gotspe aan het worden.
——–
*Djiplak = kopiëren, na-apen, plagiaat plegen.


Leave a Reply

*