KOPVODDENTAX

nov05

KOPVODDENTAX
De PVV’er Wilders kreeg tijdens de discussie over de regeringsplannen van Rutte 3, weer alle aandacht van veel van de Tweede Kamer Fractievoorzitters, ondanks dat een paar van hen het meer dan bekende PVV-verhaal “Wilders’ grijsgedraaide grammofoonplaat” noemden.
U kent het PVV-verhaal, zeker m.b.t. de Islamieten, maar ook m.b.t. de andere vluchtelingen die in Holland en ook elders in Europa veiligheid zoeken en een baan, namelijk: “Onze grenzen moeten voor hen dicht!” Nogal warrig van Wilders gezien het feit dat hij al veel eerder pleitte voor het invoeren van “Kopvoddentax” voor het mogen dragen van hoofddoekjes door Islamitische vrouwen. Afgezien van het zeer beledigende en discriminerende “Kopvodden”, haal je met “grenzen dicht!” immers geen cent binnen?

Hij, Wilders, maakte van zijn spreekbeurt ook gebruik om over zijn zieligheid te gaan zeuren. Namelijk dat ie voor de rechter is moeten verschijnen vanwege zijn “Meer of minder Marokkanen?!” en dat ie een kogelvrijvest moet dragen en altijd bewakers om zich heen heeft. Ik zou zeggen: “Houdt dan op met je gore gediscrimineer van zogenaamde niet-Nederlanders!” Bij mij roept dat herinneringen op aan de wijze waarop, na de overdracht van Nederlands-Indië aan de Indonesiërs, werd getracht te voorkomen dat de Indo-Europeanen naar Nederland zouden komen. Néderlandse nazaten nota bene maar toch werden er op allerlei plekken teksten gekalkt die er niet om logen zoals “Indo’s go home!”. Ze werden spijtoptanten genoemd omdat ze tenslotte toch naar Nederland wilden komen. En toen hun komst toch niet kon worden tegengehouden, werd hen regelmatig toegeroepen: “Rot naar je apenland terug!” Bij het integreren van ze werd erop gelet dat ze geen rijst aten, en dat ze aardappels naar zich toe dienden te schillen en niet zoals ze dat gewend waren, van zich af. Daar lijkt de PVV-leider helemaal niets van te weten en dat is vreemd voor iemand die, naar men zegt, over zichzelf de mare kond doet dat ie een Indo is en in het voormalige Nederlands-Indië in Soekaboemie is geboren. Lariekoek natuurlijk. Dat ie zich mallotig gedraagt zou niet erg zijn, maar dat ie dat op geváárlijke wijze tentoonspreidt is natúúrlijk niet te tolereren!
————————————–

Dane Beerling, 3 oktober 2017.